Voeginstructie

Voegmiddel droogt de huid uit, draag daarom werkĖ of wegwerphandschoenen. Hang een afvalzak in een emmer en vul de zak met water.† Spoel hierin de spons iedere keer af en maak naderhand de materialen hierin schoon.

Doe 2/3 van het voegmiddel in het plasticbakje en voeg beetje bij beetje water toe met de plastic lepel. Roer het water goed door het voegmiddel. Voeg water toe totdat de substantie de dikte heeft van dikke pindakaas of kwark. Voeg nooit meer dan 20% water toe t.o.v het gewicht aan voegmiddel. Wordt het te dun voeg dan nog wat van het resterende voegmiddel toe. Laat het voegmiddel 10 minuten staan.

 

Emmer met afvalzak erin, Plastic bakje, Zakje voegmiddel, Plastic lepel, Kwast, Spons, Werk- of wegwerphandschoenen.

Roer het voegmiddel nog een keer goed door en breng met de kwast het voegmiddel aan. Zorg ervoor dat alle tussenruimtes goed gevuld zijn. Laat het 15 minuten drogen.

Maak de spons vochtig en veeg het overtollige voegmiddel van het werkstuk af. Check of alle tussenruimtes goed gevoegd zijn. Vul eventuele gaatjes met voegmiddel. Met de vochtige spons kun je de voegen mooi glad strijken. Spoel de spons in de emmer uit. Laat het werkstuk 60 minuten drogen.

Er is een lichte sluier over het werkstuk ontstaan. Veeg deze met een vochtige spons weg. Wanneer de voeg goed droog is met, poets je met een zachte doek en eventueel wat azijn het werkstuk op tot het glanst.

Spoel de spons en kwast uit in de emmer. Maak het plastic bakje en lepel schoon in de emmer. Laat het voegmiddel in de afvalzak bezinken. Prik een gat je boven het bezinksel en laat het water weglopen. Voegmiddel mag niet door de gootsteen gegooid worden i.v.m. het veroorzaken van verstoppingen. Gooi de afvalzak in de afvalcontainer.